Hap en Tap logo zonder streep
Gegrilde camembert met broodbolletjes

Gegrilde camembert met broodbolletjes

5 dec 2015 | Brood, Dessert, Ontbijt

Ziezo, met deze gegrilde camembert met broodbolletjes komt de finish van mijn blogmarathon in zicht. Wie mij kent, zou denken dat een zoet dessert de kers op de taart ofte de medaille aan de finish zou zijn. Normaal was dat ook zo. Op het event van Carrefour was er nog een verrukkelijke pavlova als toetje, maar ik blogde onlangs al een pavlova… En dus eindig ik in schoonheid met dit kaasje dat op een bijzonder originele manier gepresenteerd wordt. Te laat bedacht ik mij dat ik de broodbolletjes eigenlijk in de vorm van een kerstboom had kunnen schikken.

Tip: ik maakte dit bijna volledig klaar op voorhand. Alleen de laatste baktijd van 10 minuten, waarin zowel de broodjes als de camembert tegelijk de oven ingaan, deed ik à la minute zodat alles warm op tafel komt.

Hopelijk hebben jullie evenveel genoten als ikzelf van deze ‘New Year’s Eve party‘ gerechten van Carrefour aka blogmarathon. Het was me een waar genoegen om eerst als gast mijn voetjes onder tafel te mogen steken om daarna zelf als gastvrouw met de recepten aan de slag te mogen gaan. Bedankt, Carrefour en Happy New Year!

Gegrilde camembert met broodbolletjes

 

Ingrediënten voor 4 personen

(al kan je hier gerust met 6 of 8 personen van eten na een feestmenu)

1 camembert
Honing
1 zakje zaden- en pittenmengeling

Voor de broodbolletjes:
200 ml warm water
2 kl instant gist
100 ml zonnebloemolie
550 g broodbloem
1 kl sesamzaadjes
1 ei
1 kl zout
2 kl honing

 

Werkwijze

Maak eerst het deeg voor het brood. Verwarm de oven voor op 50°C. Doe het water met de gist in een mengkom, en meng goed. Voeg alle andere ingrediënten (behalve sesamzaadjes) toe, en zet in de keukenrobot met deeghaak. Laat afdraaien tot je een mooi soepel deeg hebt.

Doe een bakpapier op een bakplaat, en neem het houten rondje van je camembert, en zet dat midden op de bakplaat. Maak kleine bolletjes van het deeg, en schik ze rondom het rondje. Laat genoeg ruimte, want ze zetten nog wel wat uit. Als je alle bolletjes gerold hebt, bedek met een propere keukenhanddoek en zet 15 minuten in de oven van 50°C (je mag nog wat verlagen).

Haal uit de oven en verhoog de temperatuur tot 210°C. Bestrijk de broodbolletjes met wat water en strooi er de sesamzaadjes over. Zet in de oven voor 10 minuten.

Neem ondertussen de camembert en snij er de bovenste witte laag af. Besprenkel met honing en wat zaden en pitten. Haal het brood even uit de oven, en leg de camembert in het middenste rondje, en zet er terug in voor ongeveer 5 à 10 minuten, tot de broodjes mooi goudbruin zijn, en de camembert gesmolten is. Zet eventueel nog heel kort even onder de grill.

 

Bron: recept van Avocado van de Duivel of Les Mi’dinettes voor Carrefour.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Gegrilde camembert met broodbolletjes

by Myriam Minne time to read: 2 min
0