Hap en Tap logo zonder streep
Zeetong

Gebakken zeetong met fregola sarda in het groen

26 jul 2015 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

In marketing wordt er wel eens gezegd dat iemand meerdere prikkels nodig heeft om overstag te gaan. Wel, dit recept bevestigt dat die theorie de waarheid is. Ik kreeg het recept een eerste keer onder ogen in mijn mailbox en gaf er meteen al een sterretje aan. Toen ik het nog een tweede keer tegenkwam in de Libelle Lekker en even later zelfs nog een derde keer, schoof het van onderaan mijn TO DO-lijst naar helemaal bovenaan Γ©n kwamen de ingrediΓ«nten op mijn wekelijks boodschappenlijstje.

Zeetong is op z’n best van juli tot januari en is een ware delicatesse. Het visvlees is stevig, en tegelijkertijd zacht en sappig. Door de zeer grote vraag behoort hij tot de hogere prijsklasse. Maar als je ’t mij vraagt, is een zeetong elke cent waard!

Gerecht gepresenteerd in een bordje van de Perfect Imperfection collectie van Serax tableware.

Nodig voor 4 personen

Voor de groene kruidencoulis:
Verschillende bussels groene kruiden van het seizoen (munt, peterselie, dille, kervel, spinazie, …)
Zout
Ijswater

12 wulken (gekookt of zelf te koken in een court bouillon)
240 g fregola sarda (te koop in delicatessenzaken of onlineΒ @ The Flavor Shop)
40 g verse geitenkaas
1 el room
4 zeetongfilets
Goede gezouten boter

Voor de afwerking volgende verse kruiden:
Wilde waterkers
Pastizz Tops
Apple blossom

Bereidingswijze

Was alle kruiden en verwijder de steeltjes. Blancheer een halve minuut in gezouten water. Dompel de kruiden onmiddellijk in ijswater en blend ze nadien met een beetje ijswater. Zo blijft hun mooie groene kleur bewaard. Dit kun je perfect vooraf maken en invriezen.

Kook de fregola 14 minuten in gezouten water.

Meng de geitenkaas en de room tot een soort crème.

Kruid de zeetongfilets met peper en zout en bak ze kort in goede gezouten boter tot ze gaar zijn. Leg de vis even apart en warm de wulken even op in dezelfde pan.

Meng 4 el kruidencoulis bij de pasta en schep uit in een diep bord. Leg daar bovenop de visfilet en de wulken. Werk af met een toefje geitenkaas en extra verse kruiden.

Bron: recept van de website vis.be

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gebakken zeetong met fregola sarda in het groen

by Myriam time to read: 1 min
0