Hap en Tap logo zonder streep

Foodblogswap: Brownies met frambozen

31 jan 2014 | Gebak en koekjes, Zoet

Al voor de 3de maand op rij neem ik met veel plezier deel aan de Foodblogswap. Voor wie de 2 vorige blogposts hierover gemist heeft en niet weet waarover ik het heb, nog even een woordje uitleg: door een speling van het lot krijg je een blog toegewezen waarvan je dan een recept moet maken. Ik vind dit bijzonder leuk om te doen: eerst en vooral leer ik zo nieuwe blogs kennen. Anderzijds vind ik het ook altijd spannend om te zien wat iemand anders over mijn blog schrijft en wat hij/zij ervan klaarmaakt.

Deze maand was het lot mij gunstig gezind en kreeg ikΒ Happy Little KitchenΒ van de 30-jarige Lisette toebedeeld. Door een voedselallergie kookt Lisette zonder noten, garnalen, schaaldieren en diverse fruitsoorten. Ze maakt al haar recepten in een kleine, simpele keuken zonder dure apparatuur of ingrediΓ«nten. Simpel, puur en lekker eten is haar motto.

Na een half uur grasduinen in Lisettes recepten stond mijn keuze vast: het zouden de brownies worden. Haar commentaar deed mij spontaan watertanden: “Voor mij zijn dit echt de perfecte brownies. In elk geval de lekkerste brownies die ik ooit heb gegeten! De intense pure chocoladesmaak afgewisseld met frisse zoetzure frambozen, het krokante laagje, de zachte smeuΓ―ge binnenkant… I’m in loveΒ β™₯.” Hoe komt het toch dat ik altijd als een magneet naar de categorie zoet getrokken word? πŸ˜‰

Nu, ik kan mij alleen maar aansluiten bij haar woorden. Tot nu waren de brownies met nootjes van Julie’s House in Gent mijn favoriet. Tot nu, zei ik…

 

IngrediΓ«nten

200 g pure chocolade
100 g (diepvries) frambozen
100 g boter
100 g bloem
250 g fijne kristalsuiker
30 g cacao poeder
4 eieren
1 kl bakpoeder
Poedersuiker (optioneel, ter decoratie)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180Β° C (hetelucht oven op 160Β° C) en bekleed een (brownie) bakvorm van ongeveer 28 x 18 cm met bakpapier.

Snij de boter en de chocolade in blokjes/stukjes en doe deze in een hittebestendige kom of een kleine steelpan. Verwarm de chocolade en boter au bain marie tot alle chocolade en boter gesmolten is. Laat het chocolademengsel iets afkoelen terwijl je aan de slag gaat met de volgende stap.

Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Klop deze met een mixer op hoge stand tot het eimengsel bijna wit en dik geworden is. Dit duurt zo’n 10 minuten.

Schep met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel en zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao eroverheen. Het zeven voorkomt klontertjes in je beslag. Spatel alle ingrediΓ«nten voorzichtig door elkaar en schep er als laatste de frambozen doorheen.

Gebruik je diepvries frambozen? Pas dan op dat de frambozen niet aan elkaar vastplakken voor je ze toevoegt.

Giet het mengsel in de bakvorm en bak zo’n 25 Γ  35 minuten tot de brownie een krokant korstje heeft maar vanbinnen nog zacht is. Laat iets afkoelen en snij de brownie in porties. Zeef er eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker over. Enjoy!

Tips:
Serveer de brownies warm als dessert met een bolletje vanilleijs.
Gebruik pure chocolade met een hoog cacaopercentage.

Bron: recept van de blog Happy Little Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

  1. Happy LittleKitchen

    Wat leuk dat je ze zo lekker vond Myriam! En wat een super mooie foto!

    Liefs,
    Lisette – HappyLittleKitchen

    Antwoord
  2. Pauline Tomassen

    Net uitgeprobeerd: ronduit heerlijk! Zowel warm met een bolletje ijs, als koud de dag erna.

    Antwoord
  3. Myriammm

    Leuke commentaar, Pauline! Dat lees ik graag. πŸ™‚

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Foodblogswap: Brownies met frambozen

by Myriam time to read: 2 min
3