Hap en Tap logo zonder streep
Bramenmuffins met citroen

Foodblogswap: Bramenmuffins met citroen

25 dec 2013 | Gebak en koekjes, Zoet

Foodblogswaptime again! Deze keer kreeg ik de blog Eten uit de volkstuin toegewezen om iets uit klaar te maken en te bloggen. Marleen is de dame achter deze leuke blog. Ze is het liefst van al heel de dag in haar tuin bezig, schrijft ze. Maar volgens mij is dat gelogen. Ik denk dat ze ook heel graag in haar keuken bezig is Γ¨n dat ze graag met haar fototoestel aan de slag gaat. Wat een keimooie foto’s!

Zoals de naam van haar blog al laat vermoeden, kookt ze heel veel met groenten en fruit uit haar tuin in Utrecht. Zo heeft ze druiven, bramen, frambozen, appels, peren en pruimen en aardbeiplantjes geplant. En met die bramen maakte ze de meest verrukkelijke bramenmuffins.

Ik volgde haar recept volledig, dus met citroenschil in plaats van citroengras, en ik vond de muffins perfect zo. Ik niet alleen trouwens. Ze verdwenen razendsnel. Het beste bewijs dat ze lekker waren!

Het enige dat ik anders deed: ik gebruikte geen papieren bakvormpjes. Dat was niet nodig in mijn speciale muffintray van Le Creuset PΓ’tiliss die ik enige tijd geleden won. Ze kwamen er als het ware uitgegleden.

 

Nodig voor 12 muffins

250 g bloem
1/2 kl bakpoeder
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
100 g boter
2 eieren
150 g bramen
Poedersuiker

Zo maak je het
Meng in een beslagkom bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker. Rasp de schil van een citroen en voeg bij de bloem. Smelt de boter. Voeg 2 eieren en de gesmolten boter bij de bloem en meng het met een pollepel of garde goed door elkaar. Meng als laatste de bramen voorzichtig door het beslag.

Vul een muffinbakvorm (eventueel) met papieren bakvormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in het midden van een oven op 180Β° C in ongeveer 30 minuten gaar.

Controleer met een satΓ©prikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker droog uit de muffin dan zijn ze gaar. Bestrooi de muffins met poedersuiker.

Tip: De bramenmuffins zijn ook lekker met amandelsnippers. Bestrooi de bramenmuffins voor het bakken met wat snippers.

Bron: de blog Eten uit de volkstuin.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Hazel Hardijzer

    Zo te zien zijn ze goed gelukt! Smaakten vast heel lekker. En dan te bedenken dat Marleen niet eens zo van bakken houdt ; )

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Foodblogswap: Bramenmuffins met citroen

by Myriam time to read: 1 min
1