- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Death by chocolate: chocolade crumble, cake, ganache, cornflakes en schuim

 

Death by chocolate: chocolade crumble, cake, ganache, cornflakes en schuim

Recept voor Death by chocolate: chocolade crumble, cake, ganache, cornflakes en schuim

Voorbereiding: 30 min
Opmaak: 15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

50 g pure chocolade
20 g cornflakes
100 ml melk

Voor de chocoladecake:
50 g pure chocolade
15 g tarwemeel
35 g suiker
30 g amandelpoeder
1 snufje zout
2 eiwitten
Extra nodig: 4 plastic bekertjes

Voor de ganache:
50 ml slagroom
50 ml melk
50 g chocolade
1 eidooier
1 tl suiker
1 snufje zout

Voor de chocoladecrumble:
50 g tarwemeel
70 g bruine basterdsuiker (ik gebruikte donkere kandijsuiker)
50 g amandelpoeder
10 g cacao
2 el sesamzaad
1 snufje zout
50 g boter

 

Werkwijze

Voor de chocoladecake:
Smelt voor de chocoladecakejes de chocolade in de magnetron of au bain-marie en roer hem glad. Meng het meel met de suiker, het amandelpoeder en het zout. Voeg de gesmolten chocolade toe. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het beslag. Prik een klein gaatje in de bodem van de plastic bekertjes en vul ze voor een derde met het beslag. Zet elk bekertje apart 30 sec in de magnetron. Laat afkoelen.

Smelt de 50 g chocolade in de magnetron of au bain-marie. Spatel de cornflakes voorzichtig door de helft van de gesmolten chocolade. Meng de resterende chocolade met de melk en zet opzij.

Voor de ganache:
Doe voor de ganache de slagroom en de melk in een pan en breng ze aan de kook. Giet het mengsel bij de chocolade, voeg de eidooier, de suiker en het zout toe en klop alles goed door. Zet de pan eventjes terug op het vuur om alles te laten binden. Laat de ganache afkoelen en zet hem ten minste 2 uur in de koelkast.

Voor de chocoladecrumble:
Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de chocoladecrumble behalve de boter in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Wrijf het geheel tussen de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Leg het op de bakplaat en bak 10 min in de oven.

Warm de chocolademelk op en schuim hem op met een melkopschuimer (of een staafmixer type Bamix).

 

Opmaak

Haal de chocoladecakejes uit de bekertjes en breek ze in grove stukken. Schep op elk bord 3 kleine bergjes chocoladecrumble. Leg op elk bergje een kleine quenelle ganache. Voeg wat stukjes cake en wat cornflakerotsjes toe. Schep op elk bord hier en daar een lepeltje chocolademelkschuim.

 

Bron: recept uit het boek Desserts met allure, heerlijke composities op een bordje.

BewarenBewaren

Related Post