De hele wereld ligt in Delhaize… en ook een stukje van mezelf!

Heaven is a place on earth. Wel, de hemel lag voor mij vorige week in het lieflijke Beersel. Ik was er uitgenodigd in een prachtige gerestaureerde vierkantshoeve verscholen in het glooiende landschap om er het nieuwe zomerassortiment van Delhaize te ontdekken tijdens het #Delhaizeinspiration Summer Event. En dat niet alleen. Naast de culinaire reis rond de wereld die ik maakte tijdens een workshop met Delhaize ambassadeur Jeroen De Pauw mocht ik tijdens een pottenbaksessie van Fou de Feu ook nog mijn eigen bowl personaliseren!

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Delhaize viert dit jaar z’n 150e verjaardag en wil ook vandaag nog het verschil als koploper op het gebied van trends en ontdekkingen blijven maken. Sinds z’n oprichting heeft Delhaize voortdurend geïnnoveerd en geïnspireerd met nieuwe smaken en ervaringen. Ook vandaag blijft Delhaize het verschil maken als koploper op gebied van trends en ontdekkingen. En dat proefde ik. Ik beveel jullie dan ook graag mijn 3 persoonlijke favorieten aan…

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

1/ Delhaize must-taste cocktail op basis van rum uit Indonesia en ginger beer

Het allereerste dat ik jullie van harte kan aanbevelen, dat is de nieuwe zomercocktail op basis van rum en ginger beer. De mojito is zo passé als je deze Jamaican Mule cocktail geproefd hebt…

Ingrediënten:

60 ml van één van de Premium rums van Delhaize (mijn voorkeur gaat naar de Indonesia Rum)
15 ml limoensap
120 ml Fentimans Ginger Beer
1 kwartje limoen

Bereiding:

1) Giet de rum en het limoensap in een lang, smal glas gevuld met ijs.
2) Overgiet het mengsel daarna met gemberbier.
3) Pers de limoen boven het glas en laat deze erna in het glas vallen.

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

2/ Handige hulpjes: de Food Nomads marinades

In de workshop ging Jeroen De Pauw aan de slag met de verschillende nieuwe marinades die Delhaize rijk is: de Leche de tigre-marinade, Nasi Goreng-marinade, Tajine-marinade, Shiro Miso-marinade, Tandoori-marinade en Tahini-marinade extra sesam. Jeroen toverde hiermee in een mum van tijd de heerlijkste gerechten tevoorschijn die mij respectievelijk naar Peru, Marokko en Indonesië katapulteerden. Stuk voor stuk juweeltjes! Ik deel dan ook graag de recepten.

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Cheviche uit Peru

Ingrediënten:

2 potjes Leche del Tigre marinade
500 g zalm zonder vel of zeebaars
8 gekleurde kerstomaatjes
8 Physallis
1/4 mango
10 g koriander
10 g munt
1 lente-uitje

Bereiding:

1) Snij alles in gelijke brunoise.
2) Laat 5 min marineren in de Leche del Tigre marinade.
3) Serveer.

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Tajine uit Marokko

Ingrediënten:

2 potjes Tajine-marinade
2 wortels
1 courgette
1/4 butternut
2 tomaten
1 zakje verse kikkererwten
4 medjoul dadels
1 zakje gekruide couscous Delhaize

Bereiding:

1) Snij alle groenten in blokjes.
2) Kook eventueel de wortelen en butternut beetgaar.
3) Stoof alles samen met het vocht van de marinade.
4) Gaar de couscous als bijgerecht.

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Goreng uit Indonesië

Ingrediënten:

2 potjes Nasi Goreng-marinade
400 g kraai (onglet)
400 g mix van semi Oosterse paddestoelen: shimei, shi-take, enoki
4 lente-uien
Noedels

Bereiding:

1) Snij het vlees in reepjes en bak aan.
2) Stoof de champignons en lente-ui.
3) Voeg de voorgekookte noedels toe.
4) Overgiet met de marinade en stoof nog even verder.
5) Serveer.

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

3/ Mijn eigenste taart, begot!

Tijdens de voorstelling van het zomerassortiment was er nog geen sprake van, want toen liep de Tarte à Moi wedstrijd nog, maar sinds afgelopen vrijdag is het officieel: mijn crème brûlée taart met rood fruit heeft gewonnen en blijft dus in het Delhaize assortiment!

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Bedankt aan alle fans die voor mij gestemd hebben. Na het aperitief met de rumcocktail en de wereldse gerechten, kunnen jullie dus deze zomer ook genieten van een stukje Hap & Tap bij de koffie. Schep een stukje plezier, schep een stukje Tarte à Moi. Letterlijk in mijn geval! Enjoy!

 

De hele wereld ligt in Delhaize... en ook een stukje van mezelf!

 

Bedankt aan de dames van Parlez voor de uitnodiging, aan Florence en Aurélie van Delhaize voor de ontvangst, aan Veerle van Fou de Feu voor het mooie kommetje (ik ben totaal geen knutseltalent en zette gewoon wat stippen op een kommetje dat eigenlijk al beschilderd was), aan Jeroen voor de heerlijke gerechten, aan Annelies en Evelien voor het aangename gezelschap in de auto en aan Pauline voor de mooie foto’s!

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

De hele wereld ligt in Delhaize… en ook een stukje van mezelf!

by Myriam Minne time to read: 3 min
3
%d bloggers liken dit: