Na mijn eerste test waarin ik een sabayon bereidde in de Magimix Cook Expert en de Thermomix was het de hoogste tijd om een nieuw recept uit te proberen in beide ‘alleskunners’ in de keuken. Ik koos voor een recept waarbij ik de warmfunctie van de toestellen niet nodig had: een rundertartaar.
Laat me duidelijk zijn: de beste tartaar, die snijd je met een scherp mes met de hand. Maar eerlijk is eerlijk, soms wil je gewoon dat het snel gaat, want je hebt grote honger. En dan komt zo’n keukenrobot als geroepen. Allez, ’t is te zeggen, dan roep je beter om de ene dan om de andere. Om welke je best roept en of de stand 1-1 wordt of 2-0 in het voordeel van de Magimix Cook Expert, dat ontdek je door naar het filmpje op mijn YouTube kanaal te kijken. Vergeet niet om je te abonneren, dan krijg je een notificatie wanneer ik een volgend testfilmpje post.
Nog even voor alle duidelijkheid: dit is geen sponsored artikel. Ik word hiervoor niet betaald. Ik kreeg de Magimix Cook Expert in bruikleen na lobbywerk van een klasgenoteย uit mijn bakles die een elektrozaak heeft, Profilec in Brugge. Of de test in het voordeel van het ene of andere toestel uitvalt, maakt mij niks uit. De beelden die je ziet, zijn de beelden zoals ze in mijn keuken gemaakt worden: 100% objectief. What you see is what you get!ย Het verschil in resultaat is niet gemanipuleerd. Daarvoor heb ik te weinig kennis (lees: gรฉรฉn kennis) van montagetechnieken.ย ?
Ingrediรซnten voor de rundertartaar (4 personen)
2 sjalotjes
2 el zure augurkjes
2 el kappertjes
6 takjes bladpeterselie
400 g biefstuk
2 eidooiers
2 el ketchup
1,5 el dijonmosterd
1 el worcestersaus
1 tl tabasco
Peper en zout
hallo, ook ik heb een thermomix, ik hak in feite de ingrediรซnten iets hoger en ze zijn heel fijn. Ik ben heel tevreden over dit toestel.
Toch leuk van beiden apparaten eens tegenover elkaar te zien gebruiken.
Alvast bedankt, we volgen je!
groetjes
ingrid
Hoi Ingrid
Wat bedoel je precies met iets hoger?
Groetjes
Myriam
Ik heb de nieuwe thermomix en dan zet ik die hogerop vb 5 of 6 en alles is superfijn gehakt!
Bij de thermomix met kleine hoeveelheden als sjalot en dan op turbo? Bij de eerste machine laat je wel continu draaien en waarschijnlijk aan een iets lager toerental zodat niet alles naar de buitenzijde wordt geslingerd?
Het mes van de thermomix moet om te hakken wรฉl scherp staan…was dit het geval?
er zijn blijkbaar verschillende Magimix keukenrobots op de markt, met uiteenlopende prijzen( 449 /1250โฌ, toepassingsmogelijkheden(oa ook persen) en vermogens( 900/1100 watt)
Hoe maak, ik de beste keuze?
De Magimix die ik gebruik is de Magimix Cook Expert. Zie: http://magimix.nl/producten/VOORBEREIDEN/Kokende-Keukenmachine/
Dit is een keukenrobot waarin je ook soep kan maken, delicate sauzen met eieren zoals een bรฉarnaise, sauce anglaise, sabayon,…
Die wordt bovendien geleverd met verschillende kommen en schijven waardoor hij ook kan gebruikt worden om bv. plakjes te snijden.
Je vindt de Magimix Cook Expert in elektrozaken waar er regelmatig ook demo’s met het toestel georganiseerd worden.
Mijn toestel kreeg ik dankzij profilec.be. Peggy, de winkeldame, organiseert vaak demo’s. Anders moet je eens – geheel vrijblijvend uiteraard – zo’n demo bijwonen.
Succes!
Myriam
idd….weer een groot verschil naar handelen….je moet echt wel de functies weten te gebruiken bij TM???? de kennis is ver te zoeken
Mijn tartaar is super. De magimix ziet er ook overheerlijk uit.