- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Crème brûlée met peperkoek

Crème brûlée met peperkoek

 

Crème brûlée met peperkoek

 

Recept voor crème brûlée met peperkoek

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen: (ter info, ik haalde 5 potjes uit deze hoeveelheid)
1 vanillestokje
1 klontje boter
40 cl room
2 x 30 g bloemsuiker
6 eidooiers
4 sneetjes peperkoek
4 tl bruine suiker

 

Crème brûlée met peperkoek

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100° C.

Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.

Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes. Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.

Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.

Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 min bakken op 100° C. Laat afkoelen gedurende 20 min.

Strooi er de bruine suiker over, laat 1 min kleuren onder de grill en dien meteen op.

Tip: als je de crème brûlée niet laat afkoelen voor het grillen, is het Catalaanse crème.

 

Crème brûlée met peperkoek

 

Bron: recept uit het boek Peperkoek 150 x anders van Jan Borms.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post