Nodig voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 – 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
500 g chorizo, in hapklare stukken gesneden
100 ml rode wijn, in mijn geval dus de Viñas Del Vero Cabernet Sauvignon
1 el lichte honing
Een handvol peterselie, gehakt
Knapperig brood om erbij te serveren
Bereiding
Verhit de olie in een grote braadpan en zet de ui aan gedurende enkele minuten tot hij zacht wordt. Voeg de look toe en bak nog enkele min verder.
Schuif de ui en de look naar de zijkant van de pan en voeg de chorizo toe. Laat rondom bruin kleuren, voeg dan de wijn toe en roer er de honing onder.
Zet het deksel op de pan en kook zachtjes verder gedurende 5 min of tot de worststukjes gaar zijn en bedekt zijn met de saus. Voeg een scheutje water toe als de pan er droog uitziet.
Strooi er peterselie over en serveer met knapperig brood om de kruidige sappen mee op te deppen.
Bron: recept vertaald van de website BBC Good Food.
BewarenBewaren