Hap en Tap logo zonder streep

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

19 jul 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Mannekes, ik ben halsoverkop verliefd geworden. Boem, patat, boem! Neeje, niet op een andere man. No worries, daarvoor ben ik (veel) te oud geworden (en zie ik mijn scheetje te graag)! Neeje, verliefd op servies. Tjah, I know. Twee weken geleden kreeg ik een newsletter in mijn mailbox met de aankondiging van “de lancering van de webshop Zwaanzinnig: handgemaakt servies voor iedereen!”. Er stond maar 1 piepklein fotootje in het persbericht, maar toch was mijn aandacht getrokken.

Mijn ogen schoten diagonaal over de tekst: “Op maandag 20 juni lanceert Zwaanzinnig, groothandelaar van handgemaakt serviesgoed Mateus Ceramics, haar eerste webshop www.zwaanzinnig.shop.Β …Β β€œTafelen is belangrijk”, zegt Zwaanzinnig-eigenaresse Christine Zwanenburg. β€œIk hou van kaarslicht, gezelligheid en het goede leven. Je ziet dat altijd in tijdschriften, maar hoe creΓ«er je die sfeer nou zelf? Toen ik Mateus Ceramics tegenkwam, wist ik: dit is het. Zelfs als je maar een paar stukken hebt, voegt het echt iets toe aan je tafel.” Ik klikte op de link en… de rest kanΒ je al raden: ik was meteen helemaal verkocht. Het was een coup de foudre.Β Long story short, ondertussen is mijn bestelling geleverd (in alle kleuren van de regenboog behalve paars, hoe zou dat komen? ?) en maakte ik al dezeΒ cheesecakejes met speculoos en nectarines die ik presenteerde op een bordje uit de Bubbles collectie.

Kijk, je hebt vrouwen die 100 paar schoenen hebben. Wel, ik heb een hele grote kast vol servies. Wie mij volgt op Instagram zal die kast Γ©n mijn servies binnenkort te zien krijgen in een Instagram story. Mijn zoon (net afgestudeerd als schrijnwerker met de specialisatie meubelmaker) is ze op dit eigenste moment, terwijl jullie dit lezen, aan het installeren in mijn hobbykamer. Ik kijk er al naar uit om die vrijdag, op onze nationale feestdag, helemaal te vullen. Ik duim dat ze niet propvol zal zitten zodat ik nog wat kan blijven kopen…Β ?

Oh ja, dezeΒ cheesecakejes met speculoos en nectarines waren hemels!

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Boodschappenlijstje voor 6 cheesecakejes

Voor de crème:
300 g Philadelphia kaas
2Β eieren
1 bio limoen
10 clΒ room
1 tlΒ maΓ―zena
2 zakjes vanillesuiker

Voor de garnituur:
2 zakjes vanillesuiker
20 g boter
2Β nectarines

Voor de speculoosbodem:
125 gΒ bloem
60 gΒ bloemsuiker
60 g boter
1 dooier
1 snufjeΒ zout
1 elΒ kaneelpoeder
1 tl vierkruidenpoeder

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Bereiding

Verwarm de oven voor bijΒ 180Β° C en boter 6 hittebestendige ovenschaaltjes lichtjes in.

Voor de bodem: doe alleΒ ingrediΓ«nten voor de speculoosbodem (behalve de dooier) in de mengkom van een keukenrobot en mix tot je een zanderige mengeling bekomt. Voeg vervolgens de dooier toe en mix nogmaals met de pulse-knop tot je ‘grof zand’ krijgt.

Verdeel dit deegje over de 6 ovenschaaltjes en schuif in de voorverwarmde oven gedurendeΒ 15 min.

Voor deΒ garnituur:
Was deΒ nectarines, snijd ze in partjes en bak ze in een pan met de boter en de vanillesuiker gedurendeΒ 6Β Γ Β 8 min. Houd apart.

Voor de crème:
Mix de kaas met de eieren de room, deΒ MaΓ―zena, het sap en deΒ zeste van de limoen en de vanillesuiker.

Giet de crème op de speculoosbodem in de ovenschaaltjes, zet de temperatuur van de oven lager bij 150° C en bak de cheesecakejes gedurende 20 min. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen voor je ze ontvormt.

Verdeel de nectarines over deΒ cheesecakejes voor je ze serveert.

Tips:
Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken en koel bewaren.
Je kan kiezen voorΒ mirabellen, 
perziken, pruimen of vijgen. De baktijd is gelijkaardig.

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Bron: recept afkomstig van de website Elle Γ  Table.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.476 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. nicole

    worden de taartjes omgekeerd zodat het fruit op de speculoosbodem komt te liggen ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Nicole. Na het bakken, laat je de taartjes helemaal afkoelen, waarna je ze omkeert op het bord en afwerkt met de nectarines.
      Smakelijk! πŸ™‚

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

by Myriam Minne time to read: 2 min
2