Mijn ogen schoten diagonaal over de tekst: “Op maandag 20 juni lanceert Zwaanzinnig, groothandelaar van handgemaakt serviesgoed Mateus Ceramics, haar eerste webshop www.zwaanzinnig.shop.Β …Β βTafelen is belangrijkβ, zegt Zwaanzinnig-eigenaresse Christine Zwanenburg. βIk hou van kaarslicht, gezelligheid en het goede leven. Je ziet dat altijd in tijdschriften, maar hoe creΓ«er je die sfeer nou zelf? Toen ik Mateus Ceramics tegenkwam, wist ik: dit is het. Zelfs als je maar een paar stukken hebt, voegt het echt iets toe aan je tafel.βΒ Ik klikte op de link en… de rest kanΒ je al raden: ik was meteen helemaal verkocht. Het was een coup de foudre.Β Long story short, ondertussen is mijn bestelling geleverd (in alle kleuren van de regenboog behalve paars, hoe zou dat komen? ?) en maakte ik al dezeΒ cheesecakejes met speculoos en nectarines die ik presenteerde op een bordje uit de Bubbles collectie.
Kijk, je hebt vrouwen die 100 paar schoenen hebben. Wel, ik heb een hele grote kast vol servies. Wie mij volgt op Instagram zal die kast Γ©n mijn servies binnenkort te zien krijgen in een Instagram story. Mijn zoon (net afgestudeerd als schrijnwerker met de specialisatie meubelmaker) is ze op dit eigenste moment, terwijl jullie dit lezen, aan het installeren in mijn hobbykamer. Ik kijk er al naar uit om die vrijdag, op onze nationale feestdag, helemaal te vullen. Ik duim dat ze niet propvol zal zitten zodat ik nog wat kan blijven kopen…Β ?
Oh ja, dezeΒ cheesecakejes met speculoos en nectarines waren hemels!
Boodschappenlijstje voor 6 cheesecakejes
Voor de crème:
300 g Philadelphia kaas
2Β eieren
1 bio limoen
10 clΒ room
1 tlΒ maΓ―zena
2 zakjes vanillesuiker
Voor de garnituur:
2 zakjes vanillesuiker
20 g boter
2Β nectarines
Voor de speculoosbodem:
125 gΒ bloem
60 gΒ bloemsuiker
60 g boter
1 dooier
1 snufjeΒ zout
1 elΒ kaneelpoeder
1 tl vierkruidenpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor bijΒ 180Β° C en boter 6 hittebestendige ovenschaaltjes lichtjes in.
Voor de bodem: doe alleΒ ingrediΓ«nten voor de speculoosbodem (behalve de dooier) in de mengkom van een keukenrobot en mix tot je een zanderige mengeling bekomt. Voeg vervolgens de dooier toe en mix nogmaals met de pulse-knop tot je ‘grof zand’ krijgt.
Verdeel dit deegje over de 6 ovenschaaltjes en schuif in de voorverwarmde oven gedurendeΒ 15 min.
Voor deΒ garnituur:
Was deΒ nectarines, snijd ze in partjes en bak ze in een pan met de boter en de vanillesuiker gedurendeΒ 6Β Γ Β 8 min. Houd apart.
Voor de crème:
Mix de kaas met de eieren de room, deΒ MaΓ―zena, het sap en deΒ zeste van de limoen en de vanillesuiker.
Giet de crème op de speculoosbodem in de ovenschaaltjes, zet de temperatuur van de oven lager bij 150° C en bak de cheesecakejes gedurende 20 min. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen voor je ze ontvormt.
Verdeel de nectarines over deΒ cheesecakejes voor je ze serveert.
Tips:
Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken en koel bewaren.
Je kan kiezen voorΒ mirabellen, β¨perziken, pruimen of vijgen. De baktijd is gelijkaardig.
Bron: recept afkomstig van de website Elle Γ Table.
worden de taartjes omgekeerd zodat het fruit op de speculoosbodem komt te liggen ?
Inderdaad, Nicole. Na het bakken, laat je de taartjes helemaal afkoelen, waarna je ze omkeert op het bord en afwerkt met de nectarines.
Smakelijk! π