Hap en Tap logo zonder streep

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

19 jul 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Mannekes, ik ben halsoverkop verliefd geworden. Boem, patat, boem! Neeje, niet op een andere man. No worries, daarvoor ben ik (veel) te oud geworden (en zie ik mijn scheetje te graag)! Neeje, verliefd op servies. Tjah, I know. Twee weken geleden kreeg ik een newsletter in mijn mailbox met de aankondiging van “de lancering van de webshop Zwaanzinnig: handgemaakt servies voor iedereen!”. Er stond maar 1 piepklein fotootje in het persbericht, maar toch was mijn aandacht getrokken.

Mijn ogen schoten diagonaal over de tekst: “Op maandag 20 juni lanceert Zwaanzinnig, groothandelaar van handgemaakt serviesgoed Mateus Ceramics, haar eerste webshop www.zwaanzinnig.shop. … “Tafelen is belangrijk”, zegt Zwaanzinnig-eigenaresse Christine Zwanenburg. “Ik hou van kaarslicht, gezelligheid en het goede leven. Je ziet dat altijd in tijdschriften, maar hoe creëer je die sfeer nou zelf? Toen ik Mateus Ceramics tegenkwam, wist ik: dit is het. Zelfs als je maar een paar stukken hebt, voegt het echt iets toe aan je tafel.” Ik klikte op de link en… de rest kan je al raden: ik was meteen helemaal verkocht. Het was een coup de foudreLong story short, ondertussen is mijn bestelling geleverd (in alle kleuren van de regenboog behalve paars, hoe zou dat komen? ?) en maakte ik al deze cheesecakejes met speculoos en nectarines die ik presenteerde op een bordje uit de Bubbles collectie.

Kijk, je hebt vrouwen die 100 paar schoenen hebben. Wel, ik heb een hele grote kast vol servies. Wie mij volgt op Instagram zal die kast én mijn servies binnenkort te zien krijgen in een Instagram story. Mijn zoon (net afgestudeerd als schrijnwerker met de specialisatie meubelmaker) is ze op dit eigenste moment, terwijl jullie dit lezen, aan het installeren in mijn hobbykamer. Ik kijk er al naar uit om die vrijdag, op onze nationale feestdag, helemaal te vullen. Ik duim dat ze niet propvol zal zitten zodat ik nog wat kan blijven kopen… ?

Oh ja, deze cheesecakejes met speculoos en nectarines waren hemels!

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Boodschappenlijstje voor 6 cheesecakejes

Voor de crème:
300 g Philadelphia kaas
2 eieren
1 bio limoen
10 cl room
1 tl maïzena
2 zakjes vanillesuiker

Voor de garnituur:
2 zakjes vanillesuiker
20 g boter
2 nectarines

Voor de speculoosbodem:
125 g bloem
60 g bloemsuiker
60 g boter
1 dooier
1 snufje zout
1 el kaneelpoeder
1 tl vierkruidenpoeder

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Bereiding

Verwarm de oven voor bij 180° C en boter 6 hittebestendige ovenschaaltjes lichtjes in.

Voor de bodem: doe alle ingrediënten voor de speculoosbodem (behalve de dooier) in de mengkom van een keukenrobot en mix tot je een zanderige mengeling bekomt. Voeg vervolgens de dooier toe en mix nogmaals met de pulse-knop tot je ‘grof zand’ krijgt.

Verdeel dit deegje over de 6 ovenschaaltjes en schuif in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.

Voor de garnituur:
Was de nectarines, snijd ze in partjes en bak ze in een pan met de boter en de vanillesuiker gedurende 6 à 8 min. Houd apart.

Voor de crème:
Mix de kaas met de eieren de room, de Maïzena, het sap en de zeste van de limoen en de vanillesuiker.

Giet de crème op de speculoosbodem in de ovenschaaltjes, zet de temperatuur van de oven lager bij 150° C en bak de cheesecakejes gedurende 20 min. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen voor je ze ontvormt.

Verdeel de nectarines over de cheesecakejes voor je ze serveert.

Tips:
Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken en koel bewaren.
Je kan kiezen voor mirabellen, 
perziken, pruimen of vijgen. De baktijd is gelijkaardig.

 

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

 

Bron: recept afkomstig van de website Elle à Table.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. nicole

    worden de taartjes omgekeerd zodat het fruit op de speculoosbodem komt te liggen ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Nicole. Na het bakken, laat je de taartjes helemaal afkoelen, waarna je ze omkeert op het bord en afwerkt met de nectarines.
      Smakelijk! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Cheesecakejes met speculoos en nectarines

by Myriam Minne time to read: 2 min
2