- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cannelés met gerookte zalm

Cannelés met gerookte zalm

 

Cannelés met gerookte zalm

 

Recept voor cannelés met gerookte zalm

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor een 12-tal cannelés:
15 cl melk
30 g boter
250 g verse kaas (ik kocht Volle Plattekaas van Campina)
2 eidooiers
60 g bloem
2 sneetjes gerookte zalm
Fijngehakte bieslook
Peper

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 200° C.

Smelt de boter in blokjes in de melk.

Prak in een mengkom 200 g verse kaas met een vork.

Voeg de dooiers toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem toe en giet er vervolgens de lauwe melk/boter mengeling bij. Klop alles goed los met een klopper om klonters te vermijden.

Snij de gerookte zalm in heel kleine dobbelsteentjes en voeg die bij het deeg. Kruid naar smaak met peper.

Giet het deeg in cannelévormpjes en bak die in de voorverwarmde oven gedurende 35 min.

Ontvorm de cannelés en laat ze afkoelen op een rooster voor je ze in de koelkast zet.

Meng net voor het serveren 50 g verse kaas met de bieslook.

Verdeel een beetje bieslookkaas op de cannelés en schik er een stukje gerookte zalm op.

 

Cannelés met gerookte zalm

 

Bron: recept vertaald van de Franse blog Marcia Tack.

BewarenBewaren

Related Post