Hap en Tap logo zonder streep
Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

20 jan 2017 | Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch

Foodbloggers worden regelmatig verwend en al zeker met eindejaar. Net voor nieuwjaar kreeg ik een prachtpakketje van Solo met daarin een fles Solo Vloeibaar, een vlootje Solo Bakken & Braden, een mooie geborduurde én gepersonaliseerde schort (die gaat van pas komen, wanneer ik begin te vloggen!) en een pak receptenfiches. Vooral die laatste trokken mijn aandacht. Een aantal bloggers hadden feestrecepten uitgewerkt voor Solo, het ene recept al mooier, lekkerder en feestelijker dan het andere. Oog- én tongstrelend zagen ze eruit! Nu was er eentje dat er meteen uitsprong voor mij: dat van dit Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop. Mmmmmmh!

Dit zou ik maken én in mijn Valentijnsmenu opnemen! Argumenten genoeg:
1. Het is niet veel werk (met Valentijn heb je wel wat beters te doen dan uren in je keuken te staan, kan ik me voorstellen). 😉
2. Het is een receptje met vijgen. En laat vijgen nu de erotische vruchten bij uitstek zijn…
3. En als noten zou je er ook nog wat amandelen kunnen indoen. “Al in de oudheid stond de amandel symbool voor vruchtbaarheid. Dichters en bijbelkenners dachten destijds dat het aroma van amandelen passie bij vrouwen opwekte. Wetenschappers hebben echter later aangetoond dat er in amandelen een hoge dosis aan vitamine E, magnesium en vezels zitten. Er zit dus toch wel een kern van waarheid in al die amandelmythes!” Not my words. Driemaal bingo dus!

Gerecht gepresenteerd in een kommetje van de Cosy & Trendy Laguna lijn, verkrijgbaar bij Cookalike.

 

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Ingrediënten voor 4 personen

250 g Brie
20 noten naar keuze
1 plantje dragon
20 g bloem
2 eiwitten
20 g panko
2 el Solo Vloeibaar
6 vijgen
100 g kristalsuiker
4 el Luikse siroop

 

Bereidingswijze

Snijd het stuk Brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo’n 5 noten en enkele blaadjes dragon.

Doe de bloem, eiwitten en de panko in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door de panko.

Snijd de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karamelliseren.

Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160° C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water erbij.

Schep de vijgen op de borden en dresseer het Brie-notenkroketje erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat extra noten en een takje dragon.

 

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Bron: recept van Choupetamarie voor Solo.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.485 andere abonnees

ARCHIEF

8 Reacties

  1. Sofie

    Superlekker! Bedankt voor het recept. Maakte eentje met grove panko, eentje met gemixte panko en eentje met chapelure en moet eerlijk zeggen dat de chapelure het krokantste en het fijnste was.

    Antwoord
  2. Chantal

    Dag Myriam,
    Door wat zou je de vijgen kunnen vervangen bij dit gerechtje?
    Mvg Chantal

    Antwoord
  3. Marianne De Graaff

    Moet het in frituurvet of kan het ook in olijfolie?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan in een pan, zolang de olie maar 160° C haalt. Nu zou ik persoonlijk hiervoor geen olijfolie gebruiken, maar arachideolie.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

by Myriam Minne time to read: 2 min
8