Hap en Tap logo zonder streep
Boterwafel, manchego, Gandaham

Boterwafel, manchego, Gandaham

13 dec 2017 | Hapjes

Dat je met de koekjes van Jules Destrooper lekkere hartige combinaties kan maken, weet ik al heel lang. Ik vond er in 2015 zelf(s) een paar uit: een millefeuille van Jules Destrooper amandelbrood, Iberico ham en gruyΓ¨re mousse, een tartaar van kalfsvlees met Gillardeau oesters, pomme pont neuf en een crumble van Jules Destrooper natuurboterwafelΒ en een crΓ¨me brΓ»lΓ©e van faux of foie gras met Jules Destrooper speculaas. En ook mijn chef van Spermalie weet dat: hij combineerde Jules’ boterwafel met Gandaham, manchego, vijg en een gel van tomaat met vodka, aka een Bloody Mary in eetbare vorm.

Het resultaat: een eenvoudig, maar o zo lekker hapje. It was love at first bite! Ideaal als opener van je kerstdiner of voor je eindejaarshapjesbuffet. Tip: bedoeling is dat je bij elke hap Γ lle onderdelen proeft: de manchego, de vijg, de Gandaham, de zure room Γ©n de gel van tomaat.

 

Boterwafel, manchego, Gandaham

 

Recept voor boterwafel, manchego, Gandaham

Bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

IngrediΓ«nten voor 8 personen:

Voor de gel van tomaat:
2 dl tomatensap
1 dl vodka
15 g suiker
3 g agar-agar
Tabasco
Selderijzout

8 boterwafels (bv. van Jules Destrooper)
2 vijgen
Sauvignon azijn of balsamico
4 sneetjes Gandaham
1 verpakking Manchego kaas
100 g zure room
1 dl room
Paarse shiso

 

Bereiding

Voor de gel van tomaat:
Meng alle ingrediΓ«nten koud.
Kook ze even kort op en laat afkoelen.
Mix glad en doe in een spuitzak of spuitflesje.

Snijd de vijgen in 8 partjes.
Besprenkel ze met sauvignon azijn of balsamico.

Versnijd de Gandaham in repen en draai die tot kleine roosjes.

Snijd de manchego kaas in sneetjes van ca. 3 mm dik. Versnijd de sneetjes in driehoekjes.

Klop de room en zure room samen op. Kruid met peper en zout.

 

Afwerking

Spuit toefjes gel van tomaat en room op de wafeltjes.

Schik de Gandaham roosjes, de manchego kaas en de vijgen ertussen.

Werk af met de shiso.

De bedoeling is dat je bij elke hap alle smaken in je mond krijgt.

 

 

Boterwafel, manchego, Gandaham

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan Hotelschool Spermalie in Brugge.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Linda

    Was een toppertje! Zalig aperitiefhapje bij 32gr. Dit is voor mij een blijvertje ! Iedereen was enorm enthousiast.

    Antwoord
    • Dammid

      Dit doet me oprecht veel plezier, Linda!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Boterwafel, manchego, Gandaham

by Myriam Minne time to read: 1 min
4