Boterwafel, manchego, Gandaham

Dat je met de koekjes van Jules Destrooper lekkere hartige combinaties kan maken, weet ik al heel lang. Ik vond er in 2015 zelf(s) een paar uit: een millefeuille van Jules Destrooper amandelbrood, Iberico ham en gruyère mousse, een tartaar van kalfsvlees met Gillardeau oesters, pomme pont neuf en een crumble van Jules Destrooper natuurboterwafel en een crème brûlée van faux of foie gras met Jules Destrooper speculaas. En ook mijn chef van Spermalie weet dat: hij combineerde Jules’ boterwafel met Gandaham, manchego, vijg en een gel van tomaat met vodka, aka een Bloody Mary in eetbare vorm.

Het resultaat: een eenvoudig, maar o zo lekker hapje. It was love at first bite! Ideaal als opener van je kerstdiner of voor je eindejaarshapjesbuffet. Tip: bedoeling is dat je bij elke hap àlle onderdelen proeft: de manchego, de vijg, de Gandaham, de zure room én de gel van tomaat.

 

Boterwafel, manchego, Gandaham

 

Recept voor boterwafel, manchego, Gandaham

Bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de gel van tomaat:
2 dl tomatensap
1 dl vodka
15 g suiker
3 g agar-agar
Tabasco
Selderijzout

8 boterwafels (bv. van Jules Destrooper)
2 vijgen
Sauvignon azijn of balsamico
4 sneetjes Gandaham
1 verpakking Manchego kaas
100 g zure room
1 dl room
Paarse shiso

 

Bereiding

Voor de gel van tomaat:
Meng alle ingrediënten koud.
Kook ze even kort op en laat afkoelen.
Mix glad en doe in een spuitzak of spuitflesje.

Snijd de vijgen in 8 partjes.
Besprenkel ze met sauvignon azijn of balsamico.

Versnijd de Gandaham in repen en draai die tot kleine roosjes.

Snijd de manchego kaas in sneetjes van ca. 3 mm dik. Versnijd de sneetjes in driehoekjes.

Klop de room en zure room samen op. Kruid met peper en zout.

 

Afwerking

Spuit toefjes gel van tomaat en room op de wafeltjes.

Schik de Gandaham roosjes, de manchego kaas en de vijgen ertussen.

Werk af met de shiso.

De bedoeling is dat je bij elke hap alle smaken in je mond krijgt.

 

 

Boterwafel, manchego, Gandaham

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan Hotelschool Spermalie in Brugge.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Boterwafel, manchego, Gandaham

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: