- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta

Bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta

Bloedsinaasappel is samen met vijgen en granaatappel mijn favoriete fruit. Niet het fruit dat ik het liefste eet, maar het fruit dat ik het mooiste vind! Hoe donkerder de bloedsinaasappel, hoe mooier. Nu op dat vlak had ik niet echt geluk. Toch niet als je de foto van Beyond Sweet and Savory bekijkt waar ik de mosterd ging halen. Figuurlijk mosterd he, mannekes! Neen, er zit geen mosterd in deze bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta… ?

Tableware: Perfect Imperfection kommetjes van Roos Van de Velde uit de collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta

 

Recept voor bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta

Voorbereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
220 g volle room
1 el sinaasappelzeste
100 g griessuiker
3 blaadjes gelatine (3,2 g per blaadje)
240 ml bloedsinaasappelsap, versgeperst en gezeefd
120 g Griekse yoghurt
2 bloedsinaasappels

 

Werkwijze

Was en schrob de bloedsinaasappels in een warm badje om de waslaag te verwijderen en droog ze daarna af.

Doe de suiker in een mengkom en doe de zeste van de bloedsinaasappels rechtstreeks bij de suiker in de kom. Gebruik je vingers om de zeste in de suiker te wrijven.

Doe het versgeperste en gezeefde bloedsinaasappelsap in een andere kom.

Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime hoeveelheid koud water gedurende een 10-tal min.

Meng de room, suiker en bloedsinaasappelzeste in een kleine sauspan en breng op een laag vuur aan de kook.  Haal de sauspan van het vuur en zet apart.

Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en doe ze bij de warme roommengeling. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.

Klop er het bloedsinaasappelsap en de yoghurt onder tot alles goed gemengd is.

Verdeel de bloedsinaasappel panna cotta over 6 schaaltjes. Dek af en zet ze in de koelkast gedurende minstens 4 uur of een hele nacht tot de panna cotta helemaal is opgesteven.

Voor de sinaasappelpartjes ga je als volgt tewerk: snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappels en snijd rondom de schil eraf mét het bittere witte vliesje.

Snijd nu tussen de vliesjes de partjes eruit, waarbij je zowel het fruit als het sap in een kom laat vallen. Zet apart.

Om de panna cotta te ontvormen, ga je met een scherp mes rond de rand. Plaats een serveerschaal op het schaaltje en keer het om zodat het panna cotta op de serveerschaal valt. Werk af met de bloedsinaasappelpartjes en het sap.

 

Tips:
1. Laat gerechten met gelatine niet koken want hierdoor zou de gelatine minder goed werken.
2. Als de panna cotta moeilijk loskomt, dompel de bodem van het schaaltje dan gedurende een 5-tal seconden in een kom met heet water en probeer het opnieuw.

 

Bloedsinaasappel en yoghurt panna cotta

 

Bron: recept vertaald van de blog Beyond Sweet and Savory.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post