Amandelcakejes met blauwe bosbessen – Knack Weekend #10

Terwijl jullie dit lezen, ben ik mij in de Vogezen aan het afbeulen in de regen en de koude om Les Trois Ballons te trotseren. Wees er maar zeker van dat tijdens een van dit ritten ik met nostalgie zal terugdenken aan deze schatjes en zal wensen dat ik er een voor mijn neus… euh wiel had in plaats van een smakeloze, plakkerige sportreep!

Misschien moet ik de brands in sportvoeding wel eens aanschrijven en vragen om een reep te maken met de smaak van amandelcakejes met blauwe bosbessen? Een bosbest reep! Wedden dat het zou aanslaan? Of hoe een eenvoudig cakeje van mij een miljonair maakt. 😉

Nodig voor 6 personen

150 g suiker
50 g bloem
60 g amandelpoeder
4 eiwitten
90 g boter
1/2 kl bitter amandelextract
250 g verse (of diepgevroren) blauwe bosbessen
50 g poedersuiker voor de afwerking

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder door elkaar. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door de droge ingrediënten.

Snij de boter in blokjes en smelt op matig vuur. Haal de boter van het vuur zodra ze bruin kleurt en nootachtig ruikt. Spatel de bruine boter door het beslag, samen met het amandelextract. Schep alles goed door elkaar.

Beboter en bebloem zes taartvormpjes van 8 à 10 cm diameter. Verdeel er het beslag over en zet de vormpjes op een bakplaat.

Was de bosbessen, laat goed uitlekken en dep droog. Verdeel de bosbessen over het beslag en bak de vormpjes 20 à 25 minuten in de oven tot de cakejes gaar zijn.

Laat de amandelcakejes 10 minuten rusten voor u ze uitdraait en laat afkoelen op een taartrooster.

Bestuif de cakejes vlak voor het serveren met poedersuiker.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Amandelcakejes met blauwe bosbessen – Knack Weekend #10

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: